Zapiekana owsianka czekoladowa z wiórkami kokosowymi

Składniki
  • 30 g płatki owsiane
  • 100 ml mleko (0,5% tłuszczu)
  • 150 g banan (1 szt.)
  • 5 g kakao
  • 5 g wiórki kokosowe
  • 5 g siemię lniane
  • 50 g borówki (lub inne ulubione owoce)
Porcje:
Sposób przygotowania
  1. Banana pokroić w plasterki i zgnieść widelcem na gładki mus.
  2. Piekarnik nagrzać do 190°C.
  3. Do miski wsypać płatki owsiane, kakao, wiórki, siemię lniane oraz mus bananowy. Całość dokładnie wymieszać i przełożyć do żaroodpornych kokilek lub jednego naczynia żaroodpornego. Całość zapiekać ok. 12 min.
  4. Na koniec dodać ulubione owoce np. borówki (mogą być mrożone).
Pozostałe informacje

Wartość odżywcza:

Na 1 porcję :

Energia [kcal]: 398,6;

Białko [g]: 11,1;

Tłuszcz [g]: 9,7;

Węglowodany [g]: 66,8.

Udostępnij ten przepis


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *