Wiosenne kanapki z pastą twarogową

Składniki
  • 200 g twaróg (chudy)
  • 4 szt. bułka (grahamka, 1 szt=80g)
  • 3 szt. rzodkiewka
  • 1 szt. cebula (dymka)
  • 1/2 pęczek szczypiorek
  • 50 ml mleko 0,5%
  • pieprz
  • sól
Porcje:
Sposób przygotowania
  1. Rzodkiewki umyć i zetrzeć na tarce, na grubych oczkach. Szczypiorek i cebulkę umyć i poszatkować.
  2. Twaróg chudy przełożyć do miski, dodać mleko oraz przyprawy: pieprz i niewielką ilość soli. Wszystko dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.
  3. Do miski z twarogiem dodać szczypiorek oraz startą rzodkiewkę. Mieszać do połączenia składników.
Pozostałe informacje

Wartość odżywcza:

Na 1 porcję:

Energia [kcal]: 281,4;

Białko [g]: 17,7;

Tłuszcz [g]: 1,9;

Węglowodany [g]: 48,3.

Dla dzieci bez dodatku soli 

Udostępnij ten przepis


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *