Stir-fry z kaszą gryczaną, drobiową kiełbasą, natką pietruszki i twarogiem


Składniki
  • 400 g kiełbasa drobiowa z piersi kurczaka
  • 200 g kasza (gryczana)
  • 200 ml mleko 0,5%
  • 120 g twaróg chudy
  • 10 g oliwa z oliwek
  • 50 g cebula
  • 6 g czosnek
  • pietruszka, natka
  • sól
  • pieprz
  • oregano
Porcje:
Sposób przygotowania
  1. Do garnka wlać wodę oraz mleko, zagotować , dodać kasze gryczaną. Gotować według przepisu na opakowaniu.
  2. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni z rozgrzaną oliwą. Dodać starty czosnek i wszystko razem podsmażać na złoty kolor.
  3. Kiełbasę pokroić w kostkę i dodać do cebuli, podsmażać razem ok. 5 min. Następnie dodać kaszę gryczaną, sól, pieprz, oregano i razem smażyć co chwilę mieszając.
  4. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki, wymieszać. Gotowe danie porcjować na talerze, posypać twarogiem.
Pozostałe informacje

Wartość odżywcza:

Na 1 porcję :

Energia [kcal]: 426,3;

Białko [g]: 32,1;

Tłuszcz [g]: 16,9;

Węglowodany [g]: 36,4.

 

Dla dzieci powyżej 1 roku życia, bez dodatku soli. 

Udostępnij ten przepis


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.