Pomarańczowo – cynamonowe tosty Francuskie


Składniki
  • 140 g bagietka razowa
  • 50 g jajko
  • 150 g pomarańcza
  • 10 g masło klarowane
  • 50 ml mleko
  • 20 g erytrol
  • cynamon
Porcje:
Sposób przygotowania
  1. Pomarańczę umyć dokładnie i wycisnąć sok.
  2. Jajko rozbić do miski i dokładnie połączyć z sokiem z pomarańczy, erytolem i cynamonem.
  3. Bułkę pokroić na ukos, tak aby powstałe małe kanapki o grubości około 3cm.
  4. Pokrojoną bagietkę moczyć pojedynczo w powstałej masie jajecznej. Na patelni z rozgrzanym masłem klarowanym podsmażać tosty do uzyskania złotego koloru.
  5. Tosty podawać z dowolnymi owocami.
Pozostałe informacje

Wartość odżywcza (na jedną porcję):

Energia [kcal]: 303,3;

Białko [g]: 11,1;

Tłuszcz [g]: 8,1;

Węglowodany [g]: 46,4.

Udostępnij ten przepis


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *