Naleśniki pełnoziarniste a’la szarlotka

Naleśniki pełnoziarniste a’la szarlotka

Naleśniki pełnoziarniste a'la szarlotka

Składniki

  • 100 ml mleko (0,5%)
  • 70 g mąka pszenna pełnoziarnista
  • 50 ml woda
  • 1 szt. jaja
  • 1 szt. jabłko (170g )
  • 1 łyżeczka olej rzepakowy
  • 1 łyżeczka cynamon

Sposób przygotowania

  • Mąkę, mleko, wodę , jajko i olej należy zmiksować na jednolitą masę.
  • Patelnie dobrze rozgrzać i wlać ciasto, smażyć  naleśniki beztłuszczowo z obu stron.
  • Jabłko obrać i pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię (można podlać odrobiną wody) i dusić aż zmiękną, dodać cynamon.  Gotowe jabłka zmiksować na gładki mus.
  • Na gotowe naleśniki włożyć przygotowany mus z jabłek i zawinąć.

Pozostałe informacje

Wartość odżywcza:
Na 1 porcję :
Energia [kcal]: 496;
Białko [g]: 16;
Tłuszcz [g]: 15;
Węglowodany [g]: 81.


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *