Koktajl jabłko-truskawka

Koktajl jabłko - truskawka
Porcje 1
Składniki
- 120 g jabłko
- 100 g truskawka (mrożone lub świeże )
- 30 g płatki owsiane
- 70 g jogurt kokosowy (lub jogurt naturalny)
- 1/3 szklanki woda
Sposób przygotowania
- Truskawki rozmrozić i wrzucić do kielicha blendera wraz z powstałym sokiem z rozmrożenia. Dodać pokrojone i obrane ze skórki jabłko, płatki owsiane, jogurt oraz 1/3 szklanki wody.
- Całość blendować do uzyskania gładkiego koktajlu.
Pozostałe informacje
Wartość odżywcza:
Na 1 porcję:
Energia [kcal]: 267;
Białko [g]: 5,6;
Tłuszcz [g]: 6,4;
Węglowodany [g]: 49,9.
Na 1 porcję:
Energia [kcal]: 267;
Białko [g]: 5,6;
Tłuszcz [g]: 6,4;
Węglowodany [g]: 49,9.