Koktajl jabłko-truskawka

Koktajl jabłko-truskawka

Koktajl jabłko - truskawka

Porcje 1

Składniki

  • 120 g jabłko
  • 100 g truskawka (mrożone lub świeże )
  • 30 g płatki owsiane
  • 70 g jogurt kokosowy (lub jogurt naturalny)
  • 1/3 szklanki woda

Sposób przygotowania

  • Truskawki rozmrozić i wrzucić do kielicha blendera wraz z powstałym sokiem z rozmrożenia. Dodać pokrojone i obrane ze skórki jabłko, płatki owsiane, jogurt oraz  1/3 szklanki wody.
  • Całość blendować do uzyskania gładkiego koktajlu.

Pozostałe informacje

Wartość odżywcza:
Na 1 porcję:
Energia [kcal]: 267;
Białko [g]: 5,6;
Tłuszcz [g]: 6,4;
Węglowodany [g]: 49,9.


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *