Kokosowa jaglanka z truskawkami

Kokosowa jaglanka z truskawkami
Wydruk przepisu
Porcje
1
Porcje
1
Kokosowa jaglanka z truskawkami
Wydruk przepisu
Porcje
1
Porcje
1
Składniki
  • 30 g kasza jaglana
  • 30 g mleczko kokosowe (gęsta część)
  • 5 g wiórki kokosowe
  • 1/2 szklanki woda niegazowana
  • 150 g truskawki
  • 15 g erytrol (lub inny słodzik np. ksylitol)
Porcje:
Sposób przygotowania
  1. Kaszę opłukać pod bieżącą wodą, aby pozbyć się goryczki. Kaszę wrzucić do małego rondelka, zalać wodą oraz mleczkiem kokosowym. Dodać erytrol i wiórki kokosowe. Garnek z kaszą ustawić na najmniejszym palniku i gotować na małym ogniu, pod przykryciem ok. 12-13 min.
  2. Ugotowaną kaszę wlać do miseczki, podawać z świeżymi truskawkami.
Pozostałe informacje

Wartość odżywcza:

Jedna porcja :

Energia [kcal]: 222,2;

Białko [g]: 4,9;

Tłuszcz [g]: 9,1;

Węglowodany [g]: 30,1.

Dla dzieci bez dodatku erytrolu. 

Udostępnij ten przepis


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.