Kasza pęczak z suszonymi pomidorami i brokułem

Kasza pęczak z suszonymi pomidorami i brokułem

Kasza pęczak z suszonymi pomidorami i brokułem

Porcje 2

Składniki

  • 100 g kasza pęczak
  • 100 ml mleczko kokosowe (light)
  • 1/2 szt. brokuł
  • 4 szt. suszone pomidory
  • 1 szt. cebula
  • 1 łyżka oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • zioła toskańskie

Sposób przygotowania

  • Kaszę pęczak ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  • Cebulę i suszone pomidory pokroić w drobną kostkę. Oliwę rozgrzać na patelni i podsmażać cebulę z pomidorami i wszystkimi przyprawami.
  • Brokuł umyć i podzielić na różyczki, dodać na patelnię. Całość podsmażać parę minut. Na koniec wlać mleczko kokosowe  i dusić warzywa ok. 5 min.

Pozostałe informacje

Wartość odżywcza:
Na 1 sztukę:
Energia [kcal]: 351;
Białko [g]: 10,4;
Tłuszcz [g]: 10,2;
Węglowodany [g]: 53,9.
Dla dzieci bez dodatku soli.


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *