Jajecznica ze szpinakiem i pomidorkami

Składniki
  • 4 szt. jaja
  • 1 szt. cebula (mała)
  • 30 g szpinak (świeży lub mrożony1)
  • 6 szt. pomidorki koktajlowe
  • 5 g oliwa z oliwek
  • sól
Porcje:
Sposób przygotowania
  1. Cebulę pokroić na drobną kostkę i podsmażyć na niewielkiej ilości oliwy z oliwek.
  2. Do zarumienionej cebuli dodać umyty i osuszony szpinak (ewentualnie rozmrożony), całość dusić ok. 3 min. Wbić jaja i doprawić, zamieszać. Dodać pokrojone w ćwiartki pomidorki koktajlowe.
  3. Całość mieszać do momentu aż białko jaja będzie ścięte.
Pozostałe informacje

Wartość odżywcza:

Na 1 porcję :

Energia [kcal]: 167;

Białko [g]: 15,9;

Tłuszcz [g]: 14,2;

Węglowodany [g]: 3,8.

Dla dzieci bez dodatku soli. 

Udostępnij ten przepis


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *