Bagietki z łososiem i mozzarellą w dwóch wersjach

Składniki
  • 300 g bagietka (razowa lub grahamka)
  • 100 g łosoś (wędzony na zimno)
  • 100 g awokado (dojrzałe)
  • 30 g pesto (zielone)
  • 100 g mozzarella (light)
  • 120 g pomidor (pomidorki koktajlowe)
  • 1 garść rukola
Przyprawy:
  • sól
  • pieprz
  • czosnek granulowany
Porcje:
Sposób przygotowania
  1. Awokado rozgniatamy do uzyskania gładkiego masełka, doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym.
  2. Bagietkę kroimy na 4 części, dwie smarujemy Pesto a pozostałe dwie przygotowanym awokado. Następnie nakładamy rukolę, mozzarellę pokrojoną lub startą na grubych oczkach. Na koniec nakładamy wędzonego łososia.
  3. Wstawiamy do piekarnika na 3-4 min. 200C. Pieczemy do momentu aż mięso łososia się zetnie a bułeczka lekko zarumieni. Podajemy z pomidorkami koktajlowymi.
Pozostałe informacje

Wartość odżywcza:

Na 1 porcję:

Energia [kcal]: 347,3;

Białko [g]: 18,0;

Tłuszcz [g]: 11,1;

Węglowodany [g]: 43,9.

Dla dzieci bez dodatku soli 

Udostępnij ten przepis


3 thoughts on “Bagietki z łososiem i mozzarellą w dwóch wersjach”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *