Amerykańskie fit pancakes z owocami

Amerykańskie fit pancakes z owocami
Wydruk przepisu
Porcje
4
Porcje
4
Amerykańskie fit pancakes z owocami
Wydruk przepisu
Porcje
4
Porcje
4
Składniki
Składniki suche:
  • 120 g mąka pszenna pełnoziarnista
  • 40 g mąka pszenna (typ 500)
  • 50 g erytrol
  • 1 łyżeczka proszek do pieczenia
  • 1 łyżeczka soda oczyszczona
  • szczypta soli
Składniki mokre:
  • 1 szt. jaja
  • 300 g maślanka (naturalna)
  • 30 g oliwa z oliwek
Dodatki:
  • 150 g porzeczki (czarne)
  • 100 g owoce goji (świeże)
Porcje:
Sposób przygotowania
  1. Do miski przesiać obie mąki. Dodać sodę, proszek do pieczenia, szczyptę soli oraz erytrol. Wszystko wymieszać.
  2. Jajko wbić do małej miski, dodać maślankę oraz oliwę – wymieszać. Dodać suche składniki i wszystko połączyć mikserem do uzyskania konsystencji gęstej śmietany.
  3. Rozgrzać patelnię i na średnim ogniu smażyć pancakes beztłuszczowo z obu stron. Podawać z ulubionymi owocami. W naszej wersji z czarną porzeczką i świeżymi owocami goji.
Pozostałe informacje

Wartość odżywcza:

Jedna porcja :

Energia [kcal]: 282,3;

Białko [g]: 9,6;

Tłuszcz [g]: 11,2;

Węglowodany [g]: 35,7.

Dla dzieci poniżej 3 roku życia, bez dodatku erytrolu. 

Udostępnij ten przepis


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *